Hopp til hovedinnholdet

Det har skjedd noe mellom pappa og mamma, redd de skal skilles.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei. ung.no Det har skjedd noe mellom pappa og mamma. De snakker ikke sammen som 1 uke siden. Nå sover mamma med meg på rommet mitt sammen med meg. Hva er det som skjer mellom de? jeg vil ikke at de skal gå fra hverandre. Når begynner de å snakke sammen igjen?

Besvart 06.10.2019 22:09
 

Svar
Hei :-)

Det høres ut som det har skjedd noe ja, moren din sover på rommet ditt. Jeg tenker at når det er så opplagt og synlig at det er noe galt, så kan du spørre dem om hva som skjer.

Det er vanlig at voksne krangler, og da kan man også bli så uvenner eller såret at man ikke vil sove sammen. Det kan bli bra igjen, men det er umulig for deg å vite noe mer om hva det betyr. Kanskje vet de ikke selv en gang, men at de trenger litt tid på det som skjer nå.

Hvis moren din fortsatt sover inne hos deg så kan du begynne å spørre om det. Du kan helt enkelt si at du merker at det skjer noe, og at du lurer på hvorfor hun sover hos deg. Du kan fortelle moren din at det er ubehagelig for deg, og at du trenger å vite litt.

Min erfaring er at det man ikke snakker om ofte blir større og at man også tenker mer på det. Jeg tenker at det derfor er viktig at du snakker med moren din, og etter det gjerne også med faren din. Det er ikke sikkert du får alle svar, men da har dere åpnet opp for å snakke om hva som skjer.

Hvis du fortsatt er bekymret så kan du jo også snakke med helsesykepleier på skolen din eller ved Helsestasjon for ungdom. Eller kanskje du har en venn du kan snakke med?

Som jeg skrev i starten så kan vi vite at det er noen problemer mellom faren din og moren din. Men vi kan ikke vite om det har vært en krangel, og at det går over. Eller om de skal gå fra hverandre.

Lykke til! Jeg håper du klarer å spørre dem, og at du får til en samtale rundt dette.

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse