Hopp til hovedinnholdet

Mamma har akkurat kastet ut pappa. Hvem kan vi snakke med?

Jente 19 år
 

Spørsmål
hei:D Går rett på sak jeg! Mamma har nettopp kastet ut Pappa, etter en god stund med mye krangling og sånt. Jeg bor ikke hjemme, men det gjør min søster. Er ganske mye som foregår i hode på både meg å min søster. Er det noen det går ann å kontakte, anonym tlf eller noe? ( ikke psykolog) Har så mange spørsmål, men vet ikke hvordan jeg skal få spurt. Hva kan vi gjøre for mamma og pappa? håper jeg år svar?:S Hilsen Anonym:D
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er opprivende både for deg og din søster. Det er alltid trist når foreldre flytter fra hverandre. Det er særlig tøft når en av foreldrene nærmest blir kastet ut. Livet blir snudd på hodet, men det er hjelp å få. 
Flere barn og unge har lignende opplevelser og de voksne som betjener hjelpetelefoner rundt om i landet, er også vant til å snakke om blant problemer i parforhold og samlivsbrudd.

Det går an å kontakte Røde Kors-telefonen for barn og ungdom. Denne telefonen er Røde Kors grønne nummer for deg som er ung. De som tar telefonen er voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med de unge. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med dem om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Tel: 800 33 321. Du kan også være anonym.
Det er åpent hver mandag til fredag kl 14.00 – 20.00.

Det finnes også endel andre hjelpetelefoner som du kan lese om i vedlagte artikler. Legger også ved en artikkel om skilsmisse. Dere vet jo ikke om dette blir konsekvensen til slutt, men det kan være greit å la lest litt om det.
Man får også god hjelp på familievernkontor som finnes rundt om i hele landet. Ikke vær redd for å ringe dem.

Lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om reising?

Hva er aldersgrensen på språkreiser?