Hopp til hovedinnholdet

Om en far ikke betaler farsbidrag noen gang. Så blir han jo skyldig den Norske Stat. Men er det noen foreldelse på dette?

 

Spørsmål
Jeg bare lurer på om dere kunne hjelpe meg med det spørsmål.
- Om en far ikke betaler farsbidrag noen gang. Så blir han jo skyldig den Norske Stat. Men er det noen foreldelse på dette? Om de ikke får tak i barnefaren? Eller er dette noe som kommer til å pågå frem til gjelden er betalt, eller at barnefaren er gått bort?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Utgangspunktet er at i de tilfeller far ikke betaler barnebidrag betaler staten i hans sted bidrag til barnets mor. Far vil da bli ”skyldig” staten disse pengene.

Utgangspunktet i foreldelsesloven er at pengekrav foreldes etter 3 år, men for denne typen saker finner et unntak. Det følger av foreldelsesloven § 16 at foreldelsen avbrytes når tvist om kravet binges inn til avgjørelse ved et forvaltningsorgan som har spesiell myndighet til å avgjøre dette. Dette vil være tilfelle i saker som gjelder ikke-betalt barnebidrag, slik at saken da vil kunne pågå frem til gjelden er betalt. Dette blir i tilfelle en sak mellom barnefaren og det offentlige.


Vennlig hilsen
juristen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvordan kan du spare energi når du kjører?