Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bytte skole, men pappa vil ikke prate om det.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 13 år som har ett problem. mammaen og pappaen min er skilt. når mamma flytta begynte jeg på fotball der hun bodde. jeg har nå gått der i 6 år og bestevennene mine bor der. og jeg gikk på skole der pappaen min bodde. men så begynte jeg å tenke på å bytte skole il den skolen veninnene mine går på. og i går fortalte jeg pappa at jeg hadde lyst til og bytte skole, han sa bare at jeg ikke kom til og være venn med de andre til neste år, så hva var vitsen med og bytte . men jeg sa det at jeg hadde bestemt meg og at ingen ting han sa kunne forandre det. men så begynte han pg si at vi kunne snakke om det senere. men så sa jeg at alltid når du sier det så skjer det aldri. og da begynte han og true meg med at han ikke skulle komme og se på meg spille kamper osånt.... hva skal jeg gjøre ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du sier ikke noe om det at du tenker å bytte skole har noen betydning for hvor du skal bo videre?  Siden du ikke sier noe om det så går jeg ut fra at du tenker å bo slik som før.  Jeg syns det ikke er så klokt av pappa å komme med slike trusler, men det er nok en litt desperat handling fra hans side, for han er kansje redd for at du skal være mindre hos ham eller miste mer kontakten med deg og din skolegang.  -Akkurat det der at man skal ta litt ekstra slike hensyn når foreldre er skilt, er litt slitsomt.  Men slik er det jo.  Du får forsøke å gjøre en konkret avtale med ham om et "møte" for å prate næremer om det.  Du kan si at du mener seriøst at du vil prate med ham om dette og at du foreslår et møte om det dag.... og kl......  Da skjønner han at du vil at dette skal tas seriøst.  

Hvis det ikke ordner seg med en sakling prat der du føler du blir hørt på dine argumenter, så kan du kanskje stikke innom helsesøster eller sosiallærer og ta en prat om dette og få litt hjelp til denne praten med pappa for eksempel.  -Det kan noen ganger være lurt å ha med noen utenfra som ikke har følelser knyttet opp til temaet når man skal prate slik.  

I et slikt møte blir det jo viktig at du får kommet med dine argumenter, men også at du hører på pappas argumenter.  Det kan jo hende dere kan komme frem til en enighet som begge syns er OK hvis dere åpner opp for å lytte til den andre også.

Lykke til!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva er pedofili?