Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker at pappa skal bli flinkere til å snakke med meg og flinkere til å stille opp for familien min også på mamma sin side. Problemet er at jeg ikke vil gi pappa dårlige samvittighet. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål
For noen år siden skilte foreldrene mine seg og mamma flyttet ut. alt var helt fint, helt til jeg begynte å bli større og trengte mer hjelp og støtte. mamma hjelper meg og snakker med meg mye, og hun spør meg om alt mulig rart og tar meg med på mye morsomt. men pappa er litt mer stille og tar meg ikke med på så masse. han stiller opp for meg og er kjempegod å ha men jeg savner at han snakker. hva kan jeg gjør? jeg vet jo at jeg kan si det til han men da kommer det enda et problem fra, jeg sliter med at jeg ikke vil gi noen dårlig samvittighet. jeg gråter veldig lett og hvis jeg skal fortelle noe litt negativt til pappa så blir jeg bare veldig deppa. pluss at jeg tør ikke. det er problemet. hva skal jeg gjøre? og en annen ting,hvis jeg skal gjøre noe som trenger litt mer oppmerksomhet fraforeldre, så hjelper mamma skikkelig til, men når hun spør pappa om han kan gjøre noe somfor eksempel å¨hente kusina mi på flyplassen så sier ham at han ikke gjør det. han stiller opp med alt det andre men når det gjelder noe med mamma sin side av slekta vil han ikke hjelpe. og enda en gang, hva skal jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Beklager at du har ventet på svar!

Jeg forstår at det kan være vanskelig å  snakke med noen du er glad i om noe som kan oppfattes som kritikk. Det er imidlertid slett ikke sikkert at faren din oppfatter det du vil si som kritikk. Det kommer mye an på måten du sier det på. Det at du er gald og tenker han har masse å gi er jo et stort kompliment. Det er ikke sikkert at  han føler seg så trygg på hva kan bidra med i forhold til deg. Han har faktisk ikke noen gang vært en ung jente av din generasjon.

Det at foreldrene dine er fra hverandre gjør ikke det lettere for hverken deg eller foreldrene dine. Det at bruddet mellom dem kanskje også fortsatt er så legger kanskje enda mer. Det er viktig at du forteller ham hvor viktig det er for deg at du fortsatt anser all din familie som akkurat det, din familie. Kanskje han vil stille opp å hjelpe når det er deg han hjelper.

Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å kreve oppmerksomhet fra foreldrene dine det er en del av det å være foreldre og det er det de er selv om de har gått fra hverandre.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Kan du kjøre traktor når du har tatt bilsertifikatet?