Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker at mamma skiller seg fra pappa, men hun synes det er vanskelig. Hva kan vi gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er gift og har vært det i 17 år. Men de krangler hele tiden. Det er pappa som er værst. Og kranglene er ganske store og alvorlige, det ender som regel med at mamma reiser/"rømmer" vekk. Mere enn det vil jeg ikke gå inn på... Pappa har aldri brydd seg om meg, han har aldri tatt meg med på noe og heller aldri tatt ansvar for meg. Mamma er den som har sittet med meg etter skolen og om kveldene og trøstet meg etter at jeg har kommet hjem fra skolen og blitt mobbet. Den største skuffelsen er at pappa har 3 hunder, som er med han på ALT. Jeg føler han setter hundene foran meg. De betyr alt for han.. Etter vi fikk data, så har jeg løpt meg ihjel mellom rommet mitt og dataen (der han har sittet) og hjulpet han. De gangene jeg ikke har visst hvordan jeg fikser det, blir han sur og kjefter endesløs. De siste ukene har jeg grått meg i søvn og ønsket at jeg og mamma bodde et annet sted. Jeg trives heller ikke på vgs, og at jeg i tillegg må ha en sånn far ødelegger meg. Neste år begynner jeg på ny skole igjen, og må flytte på hybel. Nå sitter jeg her og er redd for hva som kommer til å skje her hjemme. Da tenker jeg spesielt på mamma! Jeg og mamma pratet på det en gang, hvor godt det hadde vært å flyttet vekk fra pappa. Men hun sa at det var vanskelig, fordi hun har rotet opp i økonomien hans. Hadde den vært grei, hadde hun flyttet straks. Nå tenker jeg ikke på annet. Mitt største ønske er at mamma og pappa skiller seg. Det er en drøm for både meg og mamma. Og det å snakke med pappa om det her, er bortkastet. Det går ikke, han tåler ikke å høre det uten å klikke helt. Vær så snill, hjelp meg. Jeg ønsker så sterkt at mamma og pappa skal skilles. Tror du det er noen mulighet for det? Hvordan går man frem? Jeg vet egentlig ikke spørsmålene mine, det er så mange. Men her har du noe av historia. Jeg har også gått til en psykolog/helsesøster, ho vet hvordan både jeg og mamma har det. Men hun ga meg liksom ikke noen råd... Mvh. Søppelet til pappa.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis moren din virkelig ønsker seg ut av ekteskapet med faren din bør dette være viktigere enn rot med økonomien. Penger bør aldri være en grunn for å ha det vondt. Dette er noe moren din må gjøre selv det ingen gjøre for henne. Det hun bør gjøre er å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor for å be om råd og hjelp om hvordan hun kan gå frem. Er du eller evt. søsken over 16 behøver ikke dine foreldre møte til mekling, dvs et møte hvor de skal finne ut hvor du/dere skal bo og hvem dere skal ha samvær med.

 

Er det noen under 16 i familien må de det. Uansett kan moren din bestille time for å få råd for sin egen del, du kan være med som støtte. Hun kan også ta kontakt med JURK der kan hun få juridiske råd. Har hun ikke god råd kan det hende at hun kan få fri rettshjelp. Hun bør ringe en eller flere advokater for å høre hva hun kan gjøre.

 

Håper dette kan være til nytte for deg og dere!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva er pedofili?