Hopp til hovedinnholdet

Mine foreldre har nylig skilt seg og flytte fra hverandre. De lager bare vanskeligheter og jeg blir psykisk syk av dette. Tenker bare tilbake på hvor bra vi hadde det, og nå går alt til helvete. Hva burde jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er da en 15-årig gutt som har hatt skilte foreldre i kun 3 måneder. Det kom som et sjokk, ogg jeg tok det tungt. Noen dager seinere gikk det over. Nå har foreldrene mine flyttet fra hverandre. Det eneste moren min gjør er og herske med meg og sier hva jeg skal gjøre. Hun sier at jeg ikke hjelper til i det hele tatt. Vi krangler hele tiden, og livet er egentlig litt vansklig. Vi krangler blant annet om pappa. Jeg sov 2 måneder på sofaen for at mamma skulle låne rommet mitt, og allerede har hun glemt det. Jeg og min mor har det egentlig ikke noe bra sammen. Ingen ting til felles heller, eller noe og snakke om. Når jeg kommer på besøk sier hun bare at jeg skal gjøre masse arbeid før jeg har kommet inn døra. Hos faren min er livet mitt enklere, men jeg blir irritert på han når han baksnakker moren min hele tiden. Moren min baksnakker faren min og til de grader. Slik du/dere forstår er ikke livet mitt lett, og jeg vurderer å bli utvekslingstudent så jeg slipper og tenke på familiem min et år. De lager bare vanskligheter og jeg blir pshykisk syk av dette. Tenker bare tilbake på hvor bra vi hadde det, og nå går alt til helvete. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Beklager at du har ventet på svar fra oss!

 

Det er dessverre slik at skilsmisser sjelden er positivt for barna som blir påvirket av dem. Mange foreldre glemmer at barna ikke vil blandes inn i en maktkamp mellom foreldre og at barna som regel fortsatt er like glade i sine foreldre selv om foreldrene ikke er glade i hverandre lenger.

 

Ut i fra det du skriver høres et ut som om det er moren din som oppleves som vanskeligst for deg. Du skriver ikke noe om hvem du bor mest hos eller om du bor like mye hos begge. Jeg tenker at du bør fortelle henne hvor vanskelig situasjonen er for deg. Vil hun ikke høre bør du vurdere å bo mest hos din far dersom det lar seg gjøre i forhold til skole og venner. Du bør også si til faren din at du er gald i moren din og ikke vil høre noe stygt om henne.

 

Jeg synes også at du skal si i fra til begge hva du synes om samarbeidet deres og si at om det ikke blir bedre vil du bli utvekslingstudent. Du er litt ung men det finnes program for 16 åringer. Du kan foreslå at dere tar kontakt med familiekontoret der dere bor for hjelp til å bli enige om en løsning som er bedre enn den de greier å gi deg nå.

 

Håper dett kan hjelpe deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om forskning?

Nysgjerrigper.no er en side om forskning rettet spesielt mot unge lesere. Hvem driver nettsiden?