Hopp til hovedinnholdet

Jeg takler ikke det at foreldrene mine skal skilles. Jeg er glad i foreldrene mine, men føler at det ikke lenger er noe liv og leve... lurer nå på hvordan jeg kan få orden på livet mitt igjen og håper der kan hjelpe..

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 12 år, går i sjuende. Den siste tiden har vært vanskelig og blir bare vanskeligere. Jeg har nylig fått vite at mine foreldre skal skille seg og trodde jeg taklet det bra, men viser seg nå at jeg takler dette dårlig. Jeg har etter jeg fikk vite det, drukket meg drita og kommet hjem,røyket masse,snuset,og gjort mye kødd. Foreldrene mine fikk ganske fort greie på det og jeg har det vanskelig for tiden, må tidlig inn når jeg er ute og tenker alt for mye på alt. Synst bare at livet suger. Jeg hater klassen jeg går i, og skulle ønske jeg var eldre. henger bare med folk som er 2 år eldre enn meg som regel, foreldrene mine sier at vist de får greie på noe igjen så får jeg ikke være med vennene mine lenger og da kan jeg likså godt ligge inne og sove hele dagen. fy faen, dette er den verste tiden i hele mitt liv. Jeg er glad i foreldrene mine, men føler at det ikke lenger er noe liv og leve... lurer nå på hvordan jeg kan få orden på livet mitt igjen og håper der kan hjelpe..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tror det er så si umulig å takle det at ens foreldre skal skilles på en god måte. Vet foreldrene dine at det at du har det vanskelig er på grunn av dem? Det er lett å forstå at du reagerer selv om du kanskje ikke velger de mest hensiktsmessige måtene å ta ut frustrasjonen din.

 

Det er oftest hjelpsomt å snakke med noen om hvordan du har det. Det finnes flere muligheter for deg å få hjelp. Hele familien burde ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe mennesker snakke sammen og løse problemer. Er dette vanskelig tror du kan det være godt for deg å snakke med noen alene også. Det kan være helsesøster, lærer eller andre familiemedlemmer. Helsestasjonen for ungdom har også en rekke personer som kan kanskje hjelpe deg. Der er det både lege og helsesøster og kanskje ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier.

 

Håper dette kan være til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Hva slags organisasjon er NATO?