Hopp til hovedinnholdet

Skilmisse og konsekvensene for barn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine har netopp skilt seg, og begge blir sure når jeg kommer til en av de fordi jeg ikke sier ifra at jeg skal dit ! Og vi krangler alltid !!!!! Hva skal jeg gjøre ? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente på 13,

Det er lett å forstå at dette er vanskelig - for deg og for alle, som nå er i en helt ny livssituasjon. Mamma og pappa har valgt den - mens du må leve med virkninger du ikke har valgt. Alle foreldre som bryter opp forholdet skal etter loven lage en skriftlig avtale om hvordan de skal fortsette å være foreldre etter bruddet. Det handler om bosted, hvor mye og når barna skal være hos den de ikke bor fast med. Som 13 åring har du rett til at dine meninger blir hørt. Avgjørelsen om skilmisse er mammas og pappas. Retten til å uttale seg gjelder samvær og bosted. 

Kanskje er grunnen til alle krangler og at det blir vanskelig er at det ikke er klare avtaler mellom dere og mellom mamma og pappa? Er det slik at du går og kommer som du vil? Da blir det jo vanskelig for alle å planlegge, feks middag, aktiviteter osv., derfor er det viktig at det er klare avtaler og at man gir beskjed til hverandre. Det fører til langt mindre krangler. Hvis foreldrene dine ikke har laget en avtale, foreslår jeg at dere alle sammen bestiller en time hos et familievernkontor (www.bufetat.no/familievern) og får hjelp til å lage en slik samarbeidsavtale. I alle fall - hvis dette er umulig - har du sikkert en mobil og kan sende sms om hvor du er?

Lykke til med den nye livssituasjonen.

Med vennlig hilsen 


familieterapeuten/ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse