Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

mamma og pappa skal skilles, fordi pappa har funnet seg en ny kjæreste. Dette er veldig hardt for meg, min storesøster og min lillesøster. Mamma gråter hele tiden, og pappa ser ut til å ikke bry seg i det hele tatt. Mamma, mine søstre og jeg flytter til en annen by, og pappaen min blir igjen her. Hele flyttingen har vært igang lenge før alt dette med skilsmissen. Pappa har da altså gått bak mammmas rygg. Jeg føler ikke lenger at pappa er pappaen min. Jeg kan ærlig si at han er den personen i verden jeg liker minst akkurat nå. Det jeg lurer på er: Hva skal jeg gjøre? Må jeg velge mellom mamma og pappa? Hvordan kan jeg se på pappa som min pappa igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det at foreldre skilles er alltid vanskelig for barna. Når pappaen din har fått ny kjæreste og dere skal flytte blir alt mye verre. Foreldre som skilles må møte til noe som heter mekling på familievernkontoret eller hos mekler der dere bor. Dette er for å hjelpe dem finne frem til en løsning som gjør at du får ha kontakt med begge foreldrene dine. Du har krav på å bli hørt når du gjelder dette.

 

Det aller viktigste er at du forteller foreldrene din hvor vanskelig dette er for deg. Mange barn tenker at de ikke har lyst å gjøre ting vanskeligere for foreldrene sine hvis de sier fra hvor vanskelig dette er. Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg og de skal sørge for deg uansett om du har det vanskelig.

 

Dersom du tenker at det ikke er mulig å snakke med dem selv kan du få hjelp. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan hjelpe deg litt.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse