Hopp til hovedinnholdet

foreldra mine er skilt, fått nye kjærester, føler at jeg ikke har noe hjem

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 15 år. Foreldra min skilte seg for 1 år siden. jeg ble veldig lei meg etter det, er det fortsatt. pappa fikk ny kjæreste veldig fort etter, og det gjorde meg veldig sinna. Men likevel så bodde jeg 50/50. Selv om pappa har stort og fint hus, likte jeg bedre mamma sin leilighet. Men nå begynner jeg å bli mentalt sliten. jeg hadde 5 i snitt så sank det ned til 3,6 på et halvt år. jeg orker ingen ting lenger. Nå har jeg nettopp funnet ut at mamma og har fått seg kjæreste. OG JEG HAR IKKE NOE HJEM LENGER. vil flytte inn hos bestemor eller noe. Hver eneste søndag, så gleder den forelderen jeg hos til at jeg skal dra. For da kan han/hun være mye mer med kjæresten sin. Jeg føler at kjærestene presser meg ut av hjemmene mine. nå har jeg gått fra å leve i en koffert til å ikke ha noe hjem.... Har lyst til å flytte i min egen leilighet. Hadde gjort det lett hvis jeg bare hadde hatt penger til det.. No jeg kan gjøre for at jeg skal slutte å bli så jævlig sliten?? orker snart ikke dette livet mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår det slik at du opplever at begge foreldrene dine ikke bryr seg om deg lenger, fordi begge to har fått seg kjæreste. Du beskriver deg selv som "hjemløs", dette bør du snakke med foreldrene dine om. Du kan be om en samtale med dem hvor du forteller dem begge hvordan du opplever din situasjon. Si at du føler deg både hjemløs og uvelkommen hos dem begge. Dersom du synes det er vanskelig å ta dette opp med foreldrene dine, så kan du be om en samtale med helsesøster eller sosiallærer på skolen din. Du kan for eksempel spørre læreren din om hvordan du kan komme i kontakt med helsesøster, eller du kan ringe kommunene eller bydelen du bor i og si at du vil settes over til helsestasjonen. Men på mange skoler har helsesøster kontordager og man kan få komme til henne og snakke. Kanskje du kan få henne til å ta kontakt med foreldrene din og være sammen med dere på en samtale. Ofte er det enklere når det er noen andre tilstede, enn bare ungdommen og foreldrene. Tenker at du kanskje vil få mer energi om du får hjelp av noen til å ta dette opp med foreldrene dine. Det er normalt å bli sliten når man har mye å tenke på og er lei seg. Derfor er det viktig at du får noen voksne å snakke med.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge, dersom du synes dette er vanskelig og trenger noen å snakke med. Telefon nummeret dit er 116 111, og det er gratis å ringe, telefonen er åpen fra klokken 15.00 til 08.00 på hverdager og hele døgnet i helgene.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Ferie med skilte foreldre

Tegning av skilte foreldre (colourbox.com)

Når foreldrene er skilt kan ferien bety både positive og negative opplevelser.

Av Hege, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse