Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes det er vanskelig med mamma og hennes nye kjæreste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Mamma og pappa skilte seg for 3 år siden, fordi mamma var utro. Både mamma og pappa fikk raskt nye kjærster, men jeg aksepterer pappas nye kjærste bedre enn mammas. Kjærsten til mamma er han som mamma var utro med, og det gjør det ikke lettere. Pappa var først sammen med en dame, men hun var en bitch, så pappa gjorde det slutt med henne. Nå har han ny kjærste, og hun øiker jeg veldig godt! Mamma har blitt helt annerldedes enn hunnvar før hun skilte seg. Før var hun skikkelig sporty og var i god form, men nå er hun skikkelig lat. Ligger nesten bare på soffaen og leser avisa, trener mye mindre enn før, og er utrolig mye sur! Mamma og den nye kjærsten lea gled mye, og det irriterer meg! Jeg mener liksom at når hun har gjort det hun gjorde mot pappa, og flytter sammen med den mannen hun var uttro med, burde de hvertfall klare å være venner. De prøver å krangle i stillhet på en måte, men jeg merker at det er dårlig stemning, og det gjør hverdagen min slitsom! Jeg pleier å si i fra til pappa hver gang de krangler, men det er jo ikke stort han får gjort... Mamma og pappa tror jeg har det så bra, men jeg føler meg helt utbrent! Jeg har søvnproblemer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er alltid vanskelig når foreldre skiller seg. Det gjør det ikke berde nå det dreier seg om utroskap. Det er heller ikke slik at man automatisk like foreldrenes nye kjærester. Selv om moren din var og kanskje fortsatt er glad i kjæresten sin så betyr det ikke at de har problemer.

 

Har du snakket med moren din om hvordan du har det? Kanskje hun føler at hun er nødt å holde ut nå fordi hun har forlatt faren din tidligere. Jeg vil anbefale deg å snakke med moren din om hvordan du har det. Hun kan ikke gjøre noe for å forandre situasjonen for deg. Synes du det er vanskelig å sette ord på hvordan du har det kan du også prøve å skrive det ned og gi det til henne.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse