Hopp til hovedinnholdet

Redd for at mamma og pappa skal skilles.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hjelp!Mamma og pappa kragler heletiden det går ikke en dag uten at de krangler,og mamma skylder på meg for alt,når mamma ikke var hjemme så spurte pappa meg om jeg ville bli med til London bare meg og pappa.Og mamma spør meg om alt mulig "Hva sier pappa om meg?Ikke bli med til London."Jeg tror de ikke er glad i hverandre mer.Igår var det bryllup's dagen dems og værken pappa eller mamma sa noe til hverande.Jeg Orker snart ikke mer,Mamma er sur støtt og Pappa er lei alle ungene vi har i huset (4 med meg)Jeg er redd for at de skal skille seg,jeg har prøvd å snakke med dem men det går ikke Mamma sier "Nei! Nå for du slutte" og pappa sier "haha,for noe tull" Jeg vil gjøre noe med det,det må da være noe jeg kan gjøre og det hjelper ikke snakke med dem.Når mamma prøver å snakke til pappa bryr han seg ikke.Hva skal jeg gjøre?SVAR FORT

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette høres ut som en vanskelig situasjon for deg. Ut fra hva du skriver har du forsøkt å snakke med både mamma og pappa om det du bekymrer deg for uten at de vil høre på deg. Det er ikke rart at du lurer på hva du skal gjøre.

 

Det første jeg tenker er viktig at du vet, er at det ikke er ditt ansvar at foreldrene dine krangler. Men de har et ansvar for å beskytte deg slik at du ikke hele tiden blir utsatt for at de krangler. 

 

I slike situasjoner kan det være godt hvis noen andre voksne kan snakke for deg ved å ta kontakt med foreldrene dine og fortelle hvor vondt dette er for deg. Du er bare 14 år, så dette er det ikke godt å være alene om. Jeg syntes det er viktig at du tar kontakt med noen du stoler på. Det kan være noen i familien f eks en bestefar eller en tante. Eller hvis du syntes det er vanskelig å "blande inn" slektninger kan helsesøster eller en lærer være gode å snakke med.

 

I Norge kan foreldre som har det vanskelig ta kontakt med et familievernkontor for å få hjelp til problemene sine. Her får de også råd om hvordan de kan oppføre seg hjemme slik at det blir bedre for dere. Du kan jo si at det er kjempevanskelig for deg at de krangler så mye og be de ta kontakt med et slikt kontor. Du finner en oversikt over slike kontorer på www.bufetat.no/familie.

 

Håper du fort finner en voksen som kan hjelpe deg. Skriv gjerne ut spørsmålet ditt og dette svaret, så kan du vise det til de du snakker med.

 

Med vennlig hilsen Familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse