Hopp til hovedinnholdet

Mamma har det vanskelig, jeg får vondt i magen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei dere ! jeg trenger seriøst hjelp ! moren min elsker fortsatt pappaen min . han vil ikke ha henne mer men hun vil det. de er gode venner det er ikke noe problem med det....men.... i 3 år har pappa sagt til mamma at han ikke visste. ( om de ble sammen igjen eller ikke ) mamma har hålt håpe oppe, men i går kveld våknet jeg av at mamma lå oppe i stua å skrek.... ( kl.03.00 ) pappa sa det ikke kom til å gå ... ( hun var på besøk der vi bodde før ) jeg trøsta henne og sa hun måtte sove fordi hun skulle ta 7-ferga i morgen, og trøsta henne og sånn. når jeg skulle legge meg igjen ble det enda verre. jeg gikk opp å la meg i sofaen sammen med henne. da sovnet hun endelig. jeg gikk å hentet dyna hennes ( teppet ) og la meg selv på en madrass, og teppet hennes over henne. jeg ble med henne til der vi bor nå. det er bare en drøy halvtime unna. men hun sa til meg at hun ike kunne se pappa på en stund og at det ble lenge til hun kom tilbake igjen. og det fårstår jeg. men her er det jeg trenger hjelp til : hun sa hun skulle glemme han. ikke bokstavelig talt med du forstår vell? men det er det hun ikke klarer, hun har MS òg. så hun jobber ikke så mye. for det meste ligger hun på sofaen og gråter. jeg får vondt i magen når hun skriker, ikke mageknipe men nesten som det vrenger seg....så når jeg var hos venninen min og hun trøsta meg og vi fniste vrengte det seg i magen. jeg sa jeg måtte hjem. da lå mamma og skrek igjen.... jeg får vondt i magen når hun skriker uansett hvor hun er. jeg lissom føler det på meg, hvorfor gjør jeg det ! HJELP MEG ! jeg vil ha en glad mamma igjen.... PS ! det går ikke utover daglivlivet sånn sett. vi ordner middag i lag og sånn.... !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiUt fra hvordan du beskriver situasjonen, er det ikke så rart at du får vondt i magen. Du opplever nå at mamma har det veldig vanskelig, og ut fra det får du mange bekymringer. Jeg kan tenke meg at du føler at du gjerne vil gjøre alt for å hjelpe henne men opplever kanskje at det ikke er nok fordi mamma ikke får det så mye bedre. Da vil kroppen din reagere med for eksempel magevondt fordi du ikke har det bra når du opplever at mamma ikke har det bra. Dette er helt normalt men kan virke veldig ubehagelig.

 

Du skriver at du gjerne vil ha en glad mamma igjen og det skjønner jeg godt. Det må være veldig vondt for deg å se henne slik.  Når foreldre er i en slik situasjon er det aldri barnas ansvar å fikse ting slik at voksne ikke har det vanskelig lenger. Det er de voksne selv sitt ansvar. Husk det!

 

Allikevel er det slik at i noen situasjoner trenger voksne hjelp fra andre. Du har ut fra det du skriver gjort alt du kan for moren din og jeg syntes du har vært kjempeflink!! Men nå er det på tide at noen andre tar over.

 

Jeg syntes du skal ta kontakt med  feks en lærer du stoler på eller helsesøster og fortelle det du nå har skrevet noe om. Hvis du har mulighet til å printe ut det du har skrevet og svaret mitt så kan du ta med deg dette til den du velger å snakke med. Det er veldig viktig at du ikke sitter med dette alene. En helsesøster vil kunne hjelpe deg med dette videre.

 

Mamma kan få hjelp f eks på et familievernkontor med det hun nå sliter med. Dette kan også helsesøster fortelle deg mer om.

 

Flott at du skrev til oss. Ikke vær redd for å be om hjelp videre.

 

Med vennlig hilsen

 

Familieterapeuten.

 


 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Hvor kan ditt lokale idrettslag- og forening få økonomsik tilskudd?