Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å se at pappa har det vondt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kjære Ung.no Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal si dette, og jeg er egentlig ikke sikker på hvorfor jeg skriver dette, men nå å jeg bare få det ut... Mine foreldre har blitt separert etter ti år ekteskap, og jeg bor en uke hos faren min og en uke hos moren min. Moren min ser ut til at hun liker og bo for seg selv, og jeg synes det er deilig og ikke høre roping og skriking av dem om nettene, men pappaen min har det ikke så veldig bra. Han savner mamma, og han viser det veldig, noe ikke mamma gjør. Han blir ofte frustrert og han har blitt veldig sentimental. Jeg blir påvirket av hvordan han har det, og JEG får dårlig sanvittighet...? Kjære ung.no, jeg er såret og nå som skole står mye i fokus er det vanskelig og ha dette hjemme. Jeg kan jo ikke prate til helsesøster, jeg har jo egentlig ikke noe å si, og det er vanskelig og beskrive en vondt følelse. Hilsen en trist jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiSkjønner godt at dette påvirker deg. Det å se at en av foreldrene har det vondt, er veldig, veldig vanskelig. Det er klart at dette også går utover fokuset ditt som skal være mye rettet mot skole akkurat nå.

 

Det at du har dårlig samvittighet, er sikkert en sterk følelse for deg som du syntes det er vanskelig å ikke ha akkurat nå. Allikevel må jeg si til deg at du har INGEN grunn til å å ha det. Du har ikke noe ansvar for å sørge for at pappa får det bedre. Det ansvaret må han ta.

 

Så må jeg si til deg at du uttrykker deg bra og at du har mye å si. Jeg ser ingen grunn til at du ikke kan ta kontakt med helsesøster. Det er også slik at helsesøstre er drillet på å snakke om vanskelige ting og er nok vant til at ungdom ikke kommer med en helt klar "bestilling".

 

Jeg vil anbefale deg at du printer ut det du har skrevet her og mitt svar, så kan du ta med deg dette til helsesøster.

 

Ut fra det du skriver høres det ut som du trenger noen å snakke med som ikke er mamma eller pappa slik at du kan få hjelp til å ikke føle deg så trist. Slik skal du jo ikke ha det. Ta kontakt med helsesøster!

 

Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse