Hopp til hovedinnholdet

Pappa og jeg krangler mye. Skal jeg bryte kontakten?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er da er gutt på 17.For å ta det kort fortalt så har forholdet mitt til pappa blitt tynnslitt de siste 2 årene. Mamma og pappa skilte seg for 2 år siden, ganske kort tid etter skillsmissen ble pappa sammen med halvsøstra til mamma og både jeg og pappa ble dratt inn i en familie krangel som går noen tiår tilbake. Utover de 2 årene som har gått har jeg og pappa krangla MYE og pappa støtter alltid "tante" uansett krangel, så jeg har endt om med å være "drittungen". Familien til mamma tør ikke lenger å blande seg av erfaring at det gjør ting verre for meg. Iløpet av det siste halvåret har jeg mistet støtten fra pappa sin del av familien fordi de mener jeg er drittungen også. Jeg vet ikke om jeg klarer å bryte kontakten med pappa og han sin del av familien og hva slags konsekvenser det kan føre. Har dere i ung.no noen råd om hva jeg/vi (i familien) burde gjøre og om å bryte kontakten ville være en god løsning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det høres ut som om du trenger noen gode triks for å unngå å bli innblandet i de voksnes konflikter. Du kan også velge å trappe ned på kontakten en periode, for å skjerme deg selv.

 

Du virker reflektert og moden. Antagelig vil du kunne lære mye av å klare å sette noen grenser for de voksne; det er du som bestemmer hvem du skal være i konflikt meg. 

 

Du beskriver at du har støtte i din mors familie, - det er flott! 

 

Du kan få hjelp til å finne ut hvordan du kan forholde deg til faren din og tanten din på familievernkontoret. Der kan du snakke med en terapeut alene, eller sammen med deler av familien din, ettersom hva som er hensiktsmessig. Kanskje moren din skal være med? 

 

Nærmeste familievernkontor finner du på bufetat.no. Tilbudet er gratis.

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse