Hopp til hovedinnholdet

Hvordan sier jeg til mamma at jeg vil bo hos pappa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Flytte til en av foreldrene mine ! Jeg vurderer kanskje neste år og flytte til mamma eller pappa. Det er ikke det at de bor langt unna hverandre, max 30 min, men jeg er bare så utrolig lei av alt flyttingen fram og tilbake ! Jeg vil da bo hos pappa, det er nærmere venner og skolen, også fordi jeg ikke helt liker mammas kjæreste. Hvordan sier da jeg til mamma at jeg vil bo til pappa? Jeg føler at om jeg bare sier det rett ut sier jeg egentlig; "Mamma jeg er ikke glad i deg lengre, jeg vil bo hos pappa" Det er jo ikke sånn jeg vil at hun skal tenke !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er veldig vanlig at ungdommer velger å bo hos én av foreldrene i stedet for å flytte frem og tilbake. Det er også veldig vanlig at man velger å bo hos den av foreldrene som bor nærmest skole og venner. For mange betyr dette mye. Det handler ikke om hvem av foreldrene man er mest glad i.

 

Jeg synes du beskriver det du tenker godt i spørsmålet ditt her. Kanskje du kan vise foreldrene dine spørsmålet ditt og svaret mitt? Så slipper du å si så mye?

 

Dersom du og foreldrene dine ikke blir enige, kan dere få hjelp på familievernkontoret. Nærmeste familievernkontor finner du på bufetat.no. Tilbudet er gratis.

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse