Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg velge bort en eller begge foreldrene på konfirmasjonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg skal konfirmere meg nå til våren, men mitt problem er at mamma ikke vil være der når pappa er der. De skilte seg for noen år siden fordi pappa var homofil, mamma opplevde dette som om han ikke elsket henne. Jeg vet ærlig ikke om han gjorde det eller ikke. Så de har et ganske annstrengt forhold fortsatt, selvom mamma har giftet seg og pappa er forlovet. Jeg vil feire dagen med begge av foreldrene mine. Skal jeg velge å ikke ha noen der eller skal jeg velge mellom pappa og mamma?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss!

 

Dette forstår jeg du synes er vanskelig. Det er mange skilsmisser som er vanskelig og som etterlater seg følelser det er vanskelig å komme over. Konfirmasjonen er imidlertid din dag. Personlig synes jeg at foreldrene dine skal tenke på at de er glade i deg snarere enn hvor lite de tåler hverandre.

 

Har du sagt til moren din at du vil ha dem begge der, og at hun ødelegger din dag ved å tenke mest på seg selv? Du hadde ikke vært den du er hvis ikke akkurat de to hadde vært foreldrene dine. Du sier at et av valgene er å ikke ha noen av de tilstede. Hvordan blir konfirmasjonen din da? Er det andre som kan lage i stand konfirmasjon for deg?

 

Synes du det er vanskelig å snakke med moren din om dette kan det være en tanke å få hjelp til det. Mange bruker helsesøster, lærer eller sosiallærer, en av de kan hjelpe deg snakke med moren eller eventuelt begge foreldrene dine.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse