Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for min fars helse etter at foreldrene mine skilte seg.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Kjære ung.no. Min far og mor er separert etter over tjue års ekteskap. I separasjonsprosessen møtte mor en mann. Dette kom som et sjokk for meg, mine søsken og far. Vi alle reagerte med sorg og sinne. Men fattern har ennå ikke kommet over det, og er svært trist. Han prater alltid om henne og hvor vondt hun har gjort det for han. At han aldri hadde forventet dette, hvorfor ødela hun meg osv. Jeg er redd dette virkelig går utover min fars helse. Jeg er faktisk redd han vil gjøre noe dumt, som noe voldelig ovenfor andre eller mot seg selv. Spørsmålet mitt er hvordan kan jeg hjelpe han? Han gråter, og jeg blir litt sur samtidig som jeg også er lei meg. Jeg forteller han at bare han selv kan bestemme seg for å ha det godt. At han må glemme henne. At han må svære sterk. Han svarer som om han ikke hører det jeg sier. Gråter videre, og sier; jammen, hva gjorde jeg mot henne? Hvorfor fortjener jeg dette? Jeg vil virkelig hjelpe han, men noen ganger frykter jeg for å si noe galt, sånn at han kanskje blir mer trist, og til og med skader sitt liv. Takk for at det fins noen som kan hjelpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Jeg forstår at du er bekymret for faren din. Det er dessverre ikke uvanlig at en skilsmisse er vanskelig å komme over. Mange sliter med å tro på at en skilsmisse er virkelig og at det kommer til å ordne seg til slutt. Det er ofte når det kommer en annen partner inn i bildet at mange forstår at det er alvor.

 

For de fleste kommer et samlivsbrudd på ett eller annet tidspunkt som et sjokk og ett traume.

 

Faren din høres ut som en som sliter ekstra tungt. Han burde få hjelp til å snakke med noen om dette. Han må kanskje få snakket ut om hvordan han har det før han kan legge det bak seg.

 

Det er dessverre vanskelig å gjøre noe for han dersom har ikke vil. Du må kanskje be ham og å gjøre det for din og dine søskens skyld. Vil han likevel ikke bør du følge med på hvordan han har det. Skulle du bli skikkelig bekymret for hans fysiske og psykiske helse bør du ringe fastlegen hans eller legevakten.

 

Håper at dette kan være nyttig for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse