Hopp til hovedinnholdet

De skillte seg ikke. Jeg har lidd av depresjon siden det ennå

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, for omtrent 1 år siden da jeg brukte et slags trådløst internet modem så jeg kunne være på internet på hytta for eksempel... Jeg fikk plutselig meldinger som egentli skulle til pappa sin mobil... (de ble jo sendt til han også) der han fikk sex meldinger fra et ukjent nummer... Jeg slo opp nummeret og fikk en dame som ikke bodde så langt unna... Jeg holdt det hemmelig i sirca 3 uker før jeg ikke klarte det mer og sa det til storesøsteren min... Hun sa det til pappa og det ble stor diskusjon hjemme... De skillte seg ikke siden de har bodd så lenge sammen og stolte på hverandre.. Jeg har lidd av depresjon siden det ennå å merker fortsatt spor... Men jeg har funnet en jente som gjør meg veldig glad og jeg glemmer det ofte Men jeg begynner å tenke på det noen ganger fortsatt... Jeg har også blitt veldig paranoid under emnet utro.. Og det er der problemet ligger... Jeg tror nå mamma ligger med en som hele familien kjenner godt men er ikke i slekt med. Og alle synes han er grei.. Det er fordi idag på joker så var jeg med mamma for jeg hadde ingen å holde på me så møter vi han helt tilfeldig der han gir mamma 20 kroner for han kjørte bussen til norway cup og mamma er oppman på laget... Så sa han: Jeg glemte å gi deg disse 20 kronene sist gang du var oss meg en littennn (vet ikke helt hva jeg skal si tone) tur... Akkurat som han ikke visste helt hva hN skulle si... Derfor tror jeg mamma ligger med han. Hva kan jeg gjøre? Ikke si at jeg skal snakke me helsesøster eller noe for stoler egentligt ikke på noen andre enn pappa å da ville han blitt såret og trodd at jeg var skadet pågrunn av de tullemeldingene han sendte.. (glemte å si at han sa at det bare var meldiger og de hadde aldri sex eller noe sånt) så hva kan jeg gjøre? :/ beklager for den uprofesjonelle spørsmålet mitt men det var litt vanskelig å formelere dette...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du er flink til å fortelle hvilke tanker du sliter med.

Det jeg hører er at du ble svært skuffet og overrasket da du oppdaget textmeldingene som pappa fikk fra denne damen, som ikke bodde så langt unna. Samtidig høres det ut som om du tar på deg skyld for at det ble problemer hjemme, mellom mamma og pappa. Du sier at du er redd for at pappa vil bli såret dersom du forteller han om dine tanker i forhold til mamma.

Det er ikke din skyld at mamma og pappa ikke var/er ærlige med hverandre. Det var viktig at du ga beskjed til storesøster den gangen.

Jeg tror at for at du skal komme videre, og slutte å gruble på om det er mer utroskap i familien, så bør du snakke med mamma og pappa og fortelle dem hvor mye dette plager deg.

 

Det er ikke rart, og du er ikke skadet. Du reagerer helt normalt utfra den opplevelsen du hadde i forhold til pappa og textmeldingene.

Om ikke du får til å snakke med mamma og pappa nå, så bør du snakke med storesøsteren din igjen, kanskje hun kan hjelpe. Om du vil kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116111 (gratistelefon) og vi kan kanskje hjelpe deg.Hilsen Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse