Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke treffe pappa så mye, men vil ikke såre ham. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

pappa har skilt seg fra mamma og nå har hann kjøpt hus med den nye dama og han maser for mye på meg og søsteren min vi vil ikke treffe han så mye men vil ikke såre han.jeg lurer på hva jeg skal gjøre nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss!

 

Du sliter med noe veldig, veldig mange i din situasjon sliter med.

 

Det å skilles er et valg dine foreldre har tatt, ikke du! Foreldre tar valg som er bra for seg men som overlater noen veldig vanskelige valg til barna sine. Der som du føler at det er best for deg å bo mest hos moren din nå så er det viktig at du sier det.

 

Selv om faren din blir litt lei seg, så er det viktigst at han orker å høre på deg. Det er din mors jobb å hjelpe deg å få sagt din mening til faren din. Si til ham at det ikke handler om at du ikke er glad i ham men at du trenger å ha det sånn.

 

Alle foreldre med barn under 16 år må møte til noe som henter mekling. Det er for å hjelpe foreldre som går fra hverandre til å lage gode avtaler for barna sine. Der kan også barna komme å si sin mening. Jeg vet ikke om dine foreldre har vært der men du kan snakke med moren din om å få hjelp der.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse