Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det lei fordi mamma og pappa har skilt seg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke noe bra for tiden pga at mamma og pappa har skilt seg. De har ikke krangla eller noe, men jeg har det bare bra når jeg er med venner, fordi da føles det helt normalt. Men jeg liker ikke å snakke med andre om det. Og hvis jeg sier hvordan jeg har det til mamma og pappa blir sikkert lei seg. Så hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du er trist og lei fordi foreldrene dine er skilt. De fleste barn og unge synes det er trist at foreldrene skiller lag. Grunnen til det kan være mange, men det kan være at det er fordi du er usikker på hvordan familielivet kommer til å bli. Det er mange ting som blir annerledes som julefeiring, bursdager, ferier osv. Du skriver at du har det best når du er med venner, fordi da føles det normalt. Jeg vil tro at du da glemmer det triste som har skjedd hjemme. Det er viktig med gode venner, så fortsett med det. Du kan ikke være i det som er trist hele tiden, men også "glemme" litt for å slippe å bli helt utslitt.

 

I første omgang anbefaler jeg deg å ta en prat med foreldrene din om hvordan du har det. Det kan være at de blir lei seg, men det kan også være at de setter pris på å høre hvordan du har det. De fleste foreldre ønsker å ta del i sine barns tanker og følelser. Mitt råd er å ta sjansen på å snakke med dem

Lykke til. Med vennlig hilsen familieterapeuten ung.no 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse