Hopp til hovedinnholdet

Når moren min bor på tårnåsen, er det bra at pappa flytter ned på kolbotn?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Når moren min bor på tårnåsen, er det bra at pappa flytter ned på kolbotn?? Jeg har lest mye og jeg hat lest nesten overalt at faren/moren som skal flytte ut skal flytte nær det forrige bostedet. Er kolbotn nære nok??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt.

Det er helt riktig at mange mener at foreldre bør forsøke å bo i nærheten av hverandre etter et samlivsbrudd der det er barn i bildet. Grunnen til det er at det skal være lettest mulig for barnet å fortsette å ha kontakt med begge foreldrene sine. Da er det fint om det er mulig å komme seg til og fra skolen på egenhånd, følge opp fritidsaktiviteter og treffe venner både hos mor og far. For meg ser det ut som om det tar mellom 5-10 minutter å kjøre fra Tårnåsen til Kolbotn, og at disse tingene vil bli mulig for deg fremover. De fleste vil nok mene at det er ganske nærme.

 

Uansett hvor nærme hverandre foreldrene dine bor vil det at de flytter fra hverandre påvirke hverdagen din på store og små måter fremover. Mange synes det er fint å snakke med noen andre som har foreldre som har flyttet fra hverandre, og på mange skoler finnes det tilbud om samtalegrupper for ungdom som har opplevd skilsmisse eller samlivsbrudd. Hvis du tror at det kan være noe for deg kan du spørre helsesøster eller rektor om det arrangeres slike samtalegrupper på din skole.

 

Håper dette svaret var til nytte for deg! 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse