Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13, sliter etter at moren og faren skilte seg for 1 år siden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger hjelp! Mamma og pappa silte seg for ca et år siden. Jeg er fortsatt lei meg. Mamma har fått seg en ny type og jeg liker ikke han. Jeg kan ikke være hos pappa fordi han er syk. Og familien min går meg på nervene, de spør hele tiden om det går bra. og søsteren min trodde jeg at jeg kunne stole på men det kunne jeg ikke. Og nå som jeg har begynt på ungdoms skolen føles det ut som om jeg nesten ikke har venner. jeg føler liksom at det er best å være alene. Hva skal jeg gjøre?? j13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det så vondt etter at moren og faren din skilte seg! Det er ikke alltid så lett når foreldrene går fra hverandre, og det er ofte ekstra vanskelig fordi det er så mange ting som blir bestemt over hodet på en, som det føles at man ikke har noe en skulle sagt iforhold til. Og det kan føles veldig urettferdig. Man kan bli sint, lei seg, skuffet eller noen får også rett og slett fysiske smerter fordi det er så mye stress i hverdagen. Og igjen, det føles ofte som at man ikke kan påvirke situasjonen noe i det hele tatt.

Hos deg høres det også ut som at det er flere ting som påvirker situasjonen din, altså at det er flere hensyn du må ta, ytterligere stressfaktorer. Du nevner at du ikke liker den nye kjæresten til moren din, faren din er syk, og det i seg selv kan være stressende for deg. Du har opplevd at du ikke kan stole på søsteren din, og at du kanskje da føler deg forrådt til og med? Også er det sikkert enda flere ting også... I tillegg til at du er ungdom og alle tingene som følger med det...

Nå har du av en eller annen grunn i tillegg en følelse av at det er enklere å være alene, det har med andre ord begynt å gå utover livskvaliteten din i stor grad.

Jeg tror du kan ha utbytte av å snakke med noen før dette utvikler seg til å bli så stressende for deg at det blir vanskelig å gjøre noe med! Start gjerne hos helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Helsesøster har taushetsplikt! Det betyr at hun ikke kan fortelle det du forteller henne videre. Kanskje holder det å snakke litt med helsesøster. Eller så kan helsesøster være behjelpelig med å hjelpe deg, og dere som familie videre på veien om det er behov for det!

 

Sjekk også ut artiklene under, kanskje du kan finne noen tips der og?

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

 

 

Camilla (helsesøster)


i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse