Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa skiller seg. Jeg vil flytte med mamma, men pappa vil ikke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og bor i Telemark mammaen og pappaen min har skilt seg men pappaen min vill ikke skrive under skilsmisse papirene nå er mammaen min så lei at hun har lyst til og flytte til stavanger men pappaen min vil ikke skrive under de papirene heller så nå skal vi til retten men jeg vill ikke i retten for da føler jeg at jeg blir trua og det liker jeg ikke jeg har prøvd og si til han at det beste er at jeg flytter med mamma og at jeg kommer til han anna hver uke men han vill ikke. Trenger Noen Råd Hilsen Stressa

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Så fint at du søker råd i en vanskelig situasjon. Du skriver at du føler deg trua om du må i retten. Du skriver også at du har forsøkt å snakke med pappa, uten at han  vil høre på deg. Alarmtelefonen for barn og unge vet ikke helt hva du føler deg truet av, men det er uansett vondt å gå med en slik redsel. Du er tretten år, det betyr at dine meninger og behov skal tas mye hensyn til. Du kan ikke tvinges til å møte i retten, men du kan møte der om du ønsker det selv. Du skal uansett få lov til å uttale deg, dette kan skje før selve rettsaken, og da blir det hørt på  hva du ønsker. Dette skjer ikke med mange voksne dommere og advokater tilstede, dette skjer i en samtale med bare en eller noen få personer. Det er uansett viktig at du får sagt hvordan du har det, så blir det til slutt retten som avgjør hvordan din situasjon skal bli fremover. Alarmtelefonen for barn og unge anbefaler deg å snakke med en annen voksen du har tillit til, da det ofte hjelper å prate om det som er vanskelig eller truende. Det kan f.eks være helsesøster, lærer eller sosial lærer på skolen, eller en i familien din, tante eller besteforeldre ?

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, det er helt gratis å ringe, så kan vi forsøke å gi deg noen råd. 

 

Vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse