Hopp til hovedinnholdet

Jente, 16 har begynt på vg1, har dårlig selvtillit og gjør det dårlig på skolen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har nettop begynte på vg1, jeg sliter virkelig med skolen ellerede, jeg har blitt veldig usosial og er ikke særlig på skolen fra før, derfor jeg er så dassvare lei av skole. Jeg har veldig dårlig karakterer og veit ikke engang hvor å starte, jeg vil jo gjerne bli bedre på skolen, men det er veldig vanskelig når alle ligger foran deg. Forresten jeg har veldig dårlig selvtillit, jeg er så usikker på meg selv :/. Så vær så snill hjelpe meg med å komme i gang, hva burde jeg gjøre og hva burde jeg ikke gjøre, for å bli bedre på skole og få litt mer selvtillit kanskje :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no! Og bra at du gjør grep allerede tidlig i skoleåret!

Du skriver ikke noe om hva slags linje du har valgt, og hva du ønsker deg for fremtiden. Det finnes jo mange måter å fullføre videregående skole på. Og det finnes heldigvis rom for mye tilrettelegging og mye hjelp å få! Det kan hende at det er bedre for deg å gå på skolen på en annerledes måte enn det du gjør nå? Har det vært noe snakk om det? Har du snakket med rådgivere på skolen din nå eller på ungdomsskolen? Hvis du ikke har gjort det, synes jeg du skal ta kontakt med rådgiver på skolen din, og be om hjelp! Det er derfor de er der! Forklar hvordan du har det, og hva du synes er vanskelig.

Det er klart at det at du sliter på skolen og synes det er vanskelig, så kan det påvirke selvtilliten din. Det å føle at ting er vanskelig, og at man er usikker. Og det igjen vil igjen påvirke prestasjonene dine på skolen, og hvordan du ser på deg selv. Det blir en ond sirkel det hele, og det blir vanskelig bedre om man ikke setter inn noen tiltak.

Det kan også være lurt å ta kontakt med helsesøster på skolen din. Hun kan hjelpe deg med selvtilliten. Og hun kan også hjelpe deg å snakke med rådgivere, lærere, PP-tjenesten (pedagogisk psykologisk tjeneste) og andre som kan være til god hjelp for deg.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen