Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man bytte skole?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er missfornøyd med den ungdomsskolen jeg går på. På trinnet mitt er vi under 50 elever og er delt inn i 2 klasser. Det er lite folk å velge mellom når det gjelder venner, jeg er missfornøyd med lærerne, bestevenninnen min går på en annen skole, og siden vi er så få i klassen har vi bare 3 valgmuligheter når det gjelder valgfag, mens andre skoler har opp til 20 valg. Som dere sikkert skjønner så har jeg lyst til å bytte skole. Jeg lurer litt på hvordan man gjør det. Kan noen (utenom foreldrene mine) si at jeg ikke får låv? Er det ikke slik at man kan velge vilken skole man vil gå på innenfor den kommunen mann bor i? Tusentakk for svar<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott at du tar kontakt!

I de aller fleste kommuner er det ikke mulig å velge hvilken skole man vil gå på. Elevene får plass på den skolen som er nærmest der de bor.

Det er likevel mulig å søke om å få bytte skole, men da må du ha svært gode grunner til dette. Hvis dette er noe du vil, anbefaler jeg at du skriver en søknad til rektor sammen med foreldrene dine, hvor dere skriver hva det er dere er misfornøyd med, og hvorfor dere tror det vil bli bedre vet at du bytter skole.

Det er viktig for meg å understreke at du ikke har noen rett til å bytte skole, dette er opp til rektor på skolen din, og til kommunen du bor i.

Vennlig hilsen Espen Agøy Hegge, elev- og lærlingombudet i Sør-Trøndelag

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer med lærer/skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer med lærer/skole