Hopp til hovedinnholdet

Er det for sent å rette opp i mine dårlige karakterer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går studiespesialisering førsteåret. Jeg har latt være å levere flere innleveringer, fått stryk og 2- på prøver.. For jeg har vært så mye med en gutt jeg virkelig likte. For første gang i hele mitt liv. Foreldrene mine er så skuffa, og de krangler med lærerne.. Her om dagen fikk jeg også vite at han gutten har hatt sex med ei annen jente på trinnet. Jeg kunne ikke tro det, så jeg ringte ham og spurte om det var sant. "Blir du lei deg om det er sant?" spurte han, jeg sa at jeg vet ikke, og han sa at det var sant. Det verste er at hun jenta kommer bort til meg og bare "det er ikke sant! jeg hadde aldri gjort noe sånt mot deg!" men jeg vet jo at det er sant og at de har hatt sex før jeg og han gutten møttes. Føler meg litt lurt, og brukt. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med skolen.. Er det forsent å rette opp mine dårlige karakterer? Jeg er ikke dum, ting går bare fort i surr for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Antakelig er det ikke for sent å rette opp i karakterene. Jeg ville gått rett til læreren din - helst allerede i morgen (mandag), og spørre hva du kan gjøre for å forbedre karakteren. Si at du har hatt problemer med å konsentrere deg, med å få levert, og at du vet at du kan gjøre det bedre. Spør om det er noen muligheter for at du kan levere innleveringene nå, ta noen prøver på nytt. Om ikke du kan det, så spør om hva du kan gjøre for å forbedre karakteren. Skolen er viktig, og det er viktig at man fortsetter å prøve å jobbe bra med skolen selv om det skjer ting på fritiden. Det er fullt mulig å ha tid til både å gjøre ting på fritiden og fortsatt gjøre det bra på skolen. Les gjerne de artiklene jeg har lagt ved om dette. 

Det er litt vanskelig å forstå om han hadde sex med den andre jenta mens han holdte på med deg, om det var før, eller begge deler. Hvis han bare har hatt sex med henne før han begynte å holde på med deg, så er det jo strengt tatt ingenting han kan gjøre med det, og du har heller ingenting du kan være sur for. Han har ikke gjort noenting mot deg. Hvis han derimot har gjort det mens han holdte på med deg, så ville jeg bare ha droppet han. Det virker jo ikke som om han har særlig dårlig samvittighet for det heller. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole