Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med mobbing, selvskading, og selvmordstanker. En lærer forstår meg men rektor gir meg ikke lov til å snakke med denne læreren.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg vil snakke med en lærer, hun er den eneste som faktisk forstår meg. helsesøster er veldig dårlig. psykolog funker ikke, men rektoren på skolen sier at jeg ikke får låv til å snakke med denne læreren. jeg har rett til og få hjelp av skolen, men det får jeg ikke. rekoren er ubeskrivelig dårlig i jobben. sliter også med mobbing, selmordsforsøk/ tanker og selvskading. jeg er skeptisk får at dere klare og hjelpe meg, vi får se.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Du skriver at du opplever mobbing, driver med selvskading og har selvmordstanker. Jeg forstår at du har det veldig vanskelig i livet ditt nå og at du absolutt må få hjelp. Du opplever å ha tillit til en lærer som forstår deg og som du ønsker å snakke mer med, noe du ikke får mulighet til. Du har tydeligvis snakket med både helsesøster og psykolog uten at dette fungerte for din del. Det er helt klart viktig med god kjemi med den man skal åpne seg for.

Dine vansker er alvorlige. Dette er ikke noe et barn på 13 år skal klare å håndtere på egenhånd. Du skriver ikke noe om dine foreldre. Det er foreldre som skal finne frem til den rette hjelpen for barnet sitt. Enkelte barn har ikke slike foreldre som klarer dette av ulike årsaker.

Mine klare anbefalinger er at det er barnevernet som er den rette instansen til å hjelpe deg. Barnevernet er til for å hjelpe barn som har det vanskelig. Barnevernet med den voksne som skal hjelpe deg vil kunne ha møter med rektor og lærer. Det du mener vil kunne hjelpe deg til å få det bedre vil barnevernet høre på. Barnevernet har også mange andre tanker og ideer om hva som kan hjelpe. Sammen vil dere finne ut av hva som er best for deg. Da det er dine foreldre som har ansvaret for deg frem til du er 18 år, vil barnevernet kunne veilede dine foreldre til å gi deg den beste støtte i hverdagen.

Du kan selv ta kontakt med barnevernet, eller så kan dine foreldre gjøre dette. Når du snakker med barnevernet så er det viktig at du forteller det du har skrevet til oss i Ung.no. Du må fortelle at du ikke synes psykolog fungerte, at helsesøster er dårlig etc. Du skal vite at barnevernet treffer mange ungdommer hver dag som har det slik som deg. De treffer ungdommer som synes mange voksne ikke er til å stole på eller ikke klarer å hjelpe. Mitt råd til deg er å gi barnevernet en sjanse til å hjelpe deg, stol på dem. De har klart å hjelpe jenter med lignende erfaring som deg mange ganger før.

Vårt ønske er at du skal få det bedre.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Mobbing

Har du blitt mobbet? På denne siden finner du informasjon om bl.a. skolens ansvar om du blir mobbet, hva du kan gjøre som en venn og du kan lese historier fra noen som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen