Hopp til hovedinnholdet

aner ikke hvordan jeg skal få ting til å gå rundt lenger

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et stort problem, jeg har det ikke så bra for tiden. Jeg har hatt mye fravær fra skolen pga. Mye og tenke på. Og jeg Sliter utrolig med hukommelsen. Nå har det seg sånn at Lånekassen har stoppet utbetalingen min pga for høyt fravær. Og jeg holder på med førerkort til bil. Jeg skylder en del penger på kjøreskolen. Og i tillegg så har jeg mobilregning hver mnd. Og jeg aner ikke hvordan jeg skal få ting til å gå rundt lenger. Jeg setter utrolig stor pris på om dere kan hjelpe meg med noen gode tips og råd fort!!! Takk! Hilsen desperat gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Jeg synes først og fremst at du bør snakke med rådgiver eller helsesøster ved skolen din så dere kan finne en løsning der du ikke vil få så mye fravær. Det er jo åpenbart at du ikke har det så lett for tiden, og da er det viktig at du er åpen og ærlig om hvordan du har det og søker hjelp, sånn at du kan komme på rett vei igjen, også i forhold til Lånekassen. Under har jeg lagt ved noen artikler som kan hjelpe deg. Der er det også en artikkel som handler om hvordan man kan spare penger. Men det første du bør tenke på er å få skolegangen i orden, sånn at du får tilbake stipendet etc. 

Kanskje kan du også be fastlegen din om en bekreftelse til lånekassen for sykdom, hvis det du strever med kan defineres som det.  

Jeg håper dette hjelper deg - masse lykke til! 


Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen