Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne ut om skolen er bra?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 10.kalsse nå og skal søke vgs til neste år. Jeg liker veldig godt å danse og danser på fritida, så derfor har jeg vurdert å starte på danselinja på st.hallvard i Lier. Jeg har allerede vært og besøkt skolen på praksis dag, men da sa de jo selvfølglig bare positive ting om skolen. Jeg har hørt av mange at skoen har veldig dårlige lærere, og jeg er ikke så veldig flin til å lære. Hvis lærern i tillegg er dårlig kommer jeg hvertfall ut med dårlige karakterer. Så det jeg lurte på var om hvordan jeg kan finne ut om skolens forskjellige ting som (hvor gode lærerne er, miljø ol.). Er det kanskje noen steder på nett der jeg kan lese anmeldelser om skolen og linjen som andre folk har skrevet. Jeg kjenner ingen som går der, så får ikke spurt de heller. Takk på forhånd :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

takk for spørsmålet.

Dessverre kjenner vi ikke til noen sider der du kan lese om kvaliteten på skoler. Hvis du ikke kjenner noen der, kan det også bli vankselig.

Da blir nok mitt beste tips at du tar en prat med rådgiver på skolen din. Kanskje de vet litt mer om skolene i omrdået ditt.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag