Hopp til hovedinnholdet

Syk på tentamen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg har et spørsmål i forhold til prøver på skolen, nærmere bestemt tentamen. Jeg var syk den dagen vi hadde engelsktentamen, og fikk derfor beskjed om å ta den igjen om noen uker. De andre hadde fått et forbredelseshefte og fikk 4 timer sammenhengende på skolen til å forberede seg. De kunne da spørre om det var noe man lurte på og fikk hjelp. Jeg lurer da på om jeg har krav på likt forbredelsesgrunnlag som alle andre eller om det bare er synd for meg at jeg var syk? Og er det en lov som jeg kan vise til når jeg evt forklarer dette? Jeg prøvde å spørre om dette på skolen, men fikk svar på noe helt annet :/ håper på svar snart:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er opp til læreren å vurdere hvordan han legger opp tentamen. Jeg tenker at du ideelt sett bør få samme mulighet til å forberede deg og kunne stille spørsmål som de andre elevene fikk i forkant av tentamen, men det er ingen lov som regulerer gjennomføring og retting av tentamen. Håper likevel dere finner en god løsning!


Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag