Hopp til hovedinnholdet

På skolen i dag var det to gutter som sloss, jeg stivnet av skrekk

Jente 16 år
 

Spørsmål

På skolen i dag var det to gutter som sloss, jeg kjenner de ikke så godt og det var ikke noe blod eller noe,men de sloss. Mens det holdt på stivnet hele kroppen min av skrekk og jeg tror jeh har aldri har hatt en slik følelse før. Det var som tiden sto stille og jeg begynte å skjelve. Jeg fikk lyst til å kaste opp og lenge etter det hadde jeh også en skikkelig dårlig følelse. Er dette veldig unormalt? Isåfall hva bør jeg gjøre om det er noe jeg kan gjøre? Tusen takk for at dere finnes der ute og kan hjelpe. Setter uendelig stor pris på det dere gjør.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når mennesker opplever vold, så er det helt normalt å bli redd og kvalm. Det er en del av kroppens naturlige reaksjon på å oppleve farlige situasjoner. Kvalmen kommer bl.a. fordi kroppen skiller ut adrenalin, et hormon som gjør kroppen klar til å løpe eller sloss.

Det er skremmende å se noen slå og sparke hverandre, og jeg forstår at du får klump i magen av å tenke på det. Selv om du ikke ble slått selv, så har du lov til å føle deg dårlig, og du kan snakke med voksne om det du opplevde. Hvis du du fortsetter å plages av det du opplevde kan du kanskje snakke med helsesøster eller foreldrene dine, og få hjelp til å føle deg trygg igjen?

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag