Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bedre i muntlig enn i skriftlig. Hvorfor er det slik?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen problemer sommtrenher svar! I klassen så stilles det spørsmål og det er alltid jeg som rekker opp hånda og svarer og klarer de oppgavene. Når det kommer til tentamen og andre prøver svikter den delen kunnskapen og derfor får jeg et lavt karakter. Vi har talentsating på skolen og som sagt er jeg ganske god når det gjelder mutlig og gjøre skriflige oppgaver i timen, så lærern min trodde at jeg skulle komme meg inn på talentsatsing fordi måten hun så det på var jo at jeg lå ganske høyt men da resultatene kom filk jeg en 4er og ble ganske skuffet. Hvorfor er det slik?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for at du skriver inn til ung.no

Først og fremst må jeg spørre deg om dette var en engangstillefelle eller om du alltid presterer dårligere på prøver enn i muntlig? 

Noen er bedre på muntlig enn skriftlig og omvendt. Det betyr ikke at du ikke husker, men man får utrykket seg bedre i det muntlige språk, enn om man skal formulere seg skriftlig. 

Du skriver at du har kunnskap, men at du ikke husker den når du skal ha tentamen. Hva med å lage stikkord over svaret før du begynner å svare på spørsmålet. Det kan være en god måte å gjøre det på hvis en er redd for ikke å huske alt. 

Jeg vil også anbefale deg å snakke med læreren din hva hun/han tenker at det skyldes. Læreren kjenner deg og dine sterke og svake sider. Jeg er sikker på at du kan få gode råd om hva du kan gjøre for å få en bedre skriftlig karakter også.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag