Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå opp til en 4er?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg får veldig mye 3ere. Eller får bare 3ere. Noen få ganger hvis jeg er heldig får jeg 4. Jeg lurer på hvordan jeg kan gå opp til en 4er? Øver ganske mye til prøver, men får forsatt 3. Jeg er ganske lei av skolen nå, og orker eller klarer ikke konsentrere meg når jeg øver. Synes det er så kjedelig. Kjedeligere enn før. Jeg begynner også på vgs til høsten. Jeg vil gå på helse og oppvekst. Men teller disse karakterene på ungdomsskolen senere i livet? Og hvordan kan jeg gå opp til en 4? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for dine spørsmål.

Du sier du har lyst til å gå opp til en 4-er. Det er veldig bra at du har satt deg det målet, og ønsker å jobbe mot det. Det er en god start. 

Det beste du kan gjøre er nok å snakke med læreren i fagene det gjelder. Læreren kan si hva du må gjøre for at du skal få 4. 

Under svaret legger jeg også to artikler med gode tips til hvordan du kan finne motivasjon og jobbe mot bedre karakterer.

Du spør også om ungdomsskolekarakterene gjelder resten av livet.

De er nok viktigst når du søker videregående. Da konkurrerer man på karakter, og noen utdanningsprogram kan være vanskelig å komme inn på.

På noen jobber vil arbeidsgivere (sjefer) se karakterene fra ungdomsskolen, men det er ganske uvanlig, og skjer nok bare hvis man er på din alder og litt eldre. Ungdomsskolekarakterene dine vil altså sjeldent være i veien.

Når du går videregående, er det videregåendekarakterene arbeidsgivere kanskje er mest interessert i. Hvis du tar utdanning senere, er det de karakterene arbeidsgivere kan være mest interessert i.

Du har altså tid til å forbedre karakterene dine, og du har ikke ødelagt noe for deg selv :) Samtidig er det kjempefint at du vil jobbe for bedre karakterer. Det vil gi deg flere muligheter i livet. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag