Hopp til hovedinnholdet

I vinterferien var jeg på leir, måtte sove på madrass. Hva hvis det gjentar seg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. I vinterferien var jeg på leir og måtte sove på madrass jeg skulle egt sove på en seng men min bestevenn sa at hun måtte sove på madrassen siden hun hadde gitt bort sengen sin til farmoren hennes når hun var på besøk og så ville hun sove på en seng. også tvillingen min brukte unnskyldingen at hun sov på en deilig sofa på en klassetur som var bedre en sengene der alle trodde henne. Jeg får ikke puste så godt så langt nede også hadde jeg skikkelig vondt i ryggen etterpå. Hva burde jeg gjøre vis dette gjentar seg, De tror bare jeg tuller når jeg sier dette men det gjør jeg ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Når det ikke er nok senger, må noen sove på madrass på gulvet. Det som er mest rettferdig, er at man bytter på å sove på golvet. Da blir det likt for alle. 
 
Det kan føles vanskelig å ligge på madrass på golvet, men det er like mye luft langs golvet som det er høyere opp i rommet. Det er kanskje enda bedre luft langs golvet fordi varmen stiger opp i rommet. 
 
Hvis man hele tiden tenker at man ikke får puste, kan man lure seg selv til å tro at man ikke får puste. Da er det vanskelig å sovne. Sannsynligvis sovnet du og sov godt de nettene i vinterferien? 
 
For at du ikke skal få vondt i ryggen, kan du kanskje ha med en luftmadrass som du kan ha over den andre madrassen? Da blir det mykere og du vil også komme litt opp fra golvet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag