Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Kan jeg velge disse fagene?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går vg2, og har programfagene biologi, S1, Internasjonal engelsk og psykologi. Jeg hadde originalt valgt R1 matten, og skulle forsette med biologi og R2 i vg3. Så jeg lurer da på om jeg forsatt går realfaglinjen og kan forsette med S2 og Biologi i vg3, eller er det en kombinasjon som ikke går?

Besvart 13.09.2017 17:38
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Ja, det kan du, for både Biologi og S-matte er programfag på realfag.

På Studiespesialisering er tommelfingerregelen at du skal velge tre programfag + matematikk på vg2, og tre programfag på vg3. Blant alle programfagene du velger må du ha minst 2 fordypninger innen samme programområde (enten innen realfag eller innen språk/samfunnsfag/økonomi) for å få et godkjent vitnemål med generell studiekompetanse. Resten kan velges fritt fra alle de studieforberedende utdanningsprogrammene.

Snakk med den som har ansvar for fagvalget på skolen din, for å sjekke om det er mulig å velge disse to fagene på vg3 på din skole.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag