Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan jeg velge disse fagene?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går vg2, og har programfagene biologi, S1, Internasjonal engelsk og psykologi. Jeg hadde originalt valgt R1 matten, og skulle forsette med biologi og R2 i vg3. Så jeg lurer da på om jeg forsatt går realfaglinjen og kan forsette med S2 og Biologi i vg3, eller er det en kombinasjon som ikke går?

Besvart 13.09.2017 17:38
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Ja, det kan du, for både Biologi og S-matte er programfag på realfag.

På Studiespesialisering er tommelfingerregelen at du skal velge tre programfag + matematikk på vg2, og tre programfag på vg3. Blant alle programfagene du velger må du ha minst 2 fordypninger innen samme programområde (enten innen realfag eller innen språk/samfunnsfag/økonomi) for å få et godkjent vitnemål med generell studiekompetanse. Resten kan velges fritt fra alle de studieforberedende utdanningsprogrammene.

Snakk med den som har ansvar for fagvalget på skolen din, for å sjekke om det er mulig å velge disse to fagene på vg3 på din skole.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Hva skal du bli?

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre