Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vanskelig med jevnaldre venner

Jente 18 år
 

Spørsmål

Henviser til svar 96945. Det virker som en del av svaret er borte. I tillegg vil jeg utdype det angående venner på egen alder: jeg opplevde ca. Samtidig som jeg fikk økt kontakt med læreren at gjengen som jeg var med på skolen ble oppløst, og det preget meg veldig og jeg syntes det var veldig vanskelig (gikk til helsesøster og). Nå er jeg med 2 fra den tidligere gjengen men føler ikke helt tilhørighet og det er egentlig ikke noen jeg ser for meg å holde kontakt med etter vgs. I tillegg så er bestevenninna mi i en annen gjeng så vi møtes ganske lite for tida og jeg synes det er vanskeligere å snakke med henne om ting nå. I tillegg har jeg ei venninne som sliter med angst, og jeg stiller opp for henne pga jeg er gla i henne, men føler at jeg ikke kan få "hjelp" tilbake, for jeg føler det er mye å ta hensyn til. Utenom dette har jeg folk fra andre klasser som jeg snakker med, men det er ikke noen jeg henger med på fritiden. Da blir det bedre med han pga det er 0 drama og 0 kjæresteting.

Besvart 12.10.2017 22:53
 

Svar
Hei

Jeg synes du argumenterer godt for de valgene du tar. Det er fint at du har en venn du trives sammen med. Det vennskapet du beskriver er helt greit, og det er fint at dere har snakket om at forholdet bare handler om vennskap og kjennskap.

Det er fint at du også har andre bestevenner, venner og bekjente. Alle venner og bekjente trenger ikke være nære. Men det er viktig sosial trening å være sammen med mennesker i alle aldre, også yngre. Jeg tror det er lurt av deg å bygge opp et sosialt nettverk på skolen som du må tilbringe en del tid. Det er viktig for at du skal trives og ha det bra på skolen. 

Øv gjerne på å være sammen med ulike typer mennesker. Også dem du ikke går like godt overrens med. Og fortsett å tenk gjennom hvilke mennesker som du ønsker å knytte nært til deg. Se også tips i artikler under.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag