Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal velge på videregående?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil gå idrett på VGS. Jeg er glad i turn og gymnastikkhjul. Så jeg har tenkt på toppidrett men jeg vet ikke om jeg er god nok. Så jeg vet ikke om jeg burde søke bredde og mest sannsynligvis komme inn eller om jeg burde søke toppidrett! Jeg har ingen anelese lenger om hva jeg skal velge. Tips på hva jeg burde velge for å mest sannsynligvis komme inn, har karakter snitt rundt 5 og snitte på idrett var 4,5

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. Det er ikke så lett å vite hva man skal velge.

Det er ikke så lett for oss å vite heller, for vi kjenner deg jo ikke, og har heller ikke oversikt over hvor vanskelig det er å komme inn på de ulike skolene. Du kan lese denne artikkelen om å komme inn på skoler. 

Men vi tenker jo at du har flere gode muligheter her. Et godt råd er å snakke med rådgiveren på skolen din om dette, eller snakke med læreren din. De har kanskje noen perspektiver og idéer om hva som vil være best. Du kan jo også lese på nettsidene til de ulike skolene, og kontakte dem og høre om de har tid til å svare på noen spørsmål - det kan hende de har :)

Vi tenker at du bør snakke med rådgiver/lærer, og at det kommer til å bli spennende for deg uansett. Vi skjønner at det ikke er så lett å velge, men tenk deg godt om og følg magefølelsen :)

Les artiklene vi legger ved under svaret!

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Videregående opplæring

Her har vi samlet informasjon til deg som snart skal søke videregående for første gang, informasjon til deg som allerede går på videregående skole, og nyttige tips til deg som er lærling i bedrift:Dette og mye mer finner du på ung.no/utdanning/vidutd

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg. Les mer om dine rettigheter her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Gutt skal velge videregående opplæring

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag