Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min får brukt mye mer tid med min familie enn jeg selv får.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heei, jeg har en kjæreste og vi har vært sammen i ett år nå. han er verdens snilleste, men jeg lurer på om jeg kan være litt sjalu. Jeg som person jobber hver eneste dag i uken, også helg. Mens han har fri fredag-søndag. Han som person er veldig snill med alle og spesielt familien min. Han og faren min har fått ett veldig godt forhold. Jeg tror kanskje mitt problem er at jeg blir sjalu for at han får brukt så mye mere tid med foreldrene mine enn meg? Også føler jeg meg litt dum som tenker, sånn men jeg bruker såpass mye tid på en familie bedrift og nå har det blitt sånn at jeg fysisk må være på jobb utenom at jeg ønsker det. På to åra nå så har jeg kun hatt 3 hele dager fri, ellers er det alltid noe jeg må på jobb. Så jeg må si kjæresten min er veldig tålmodig med meg og jobben min. Hva kan jeg gjøre? har prøvd å prate med foreldrene mine, og faren min skjønner meg. Pappa og jeg har et uerstattelig forhold, og elsker å være med han. Men tiden stopper meg. Tusen takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at du er sjalu på kjæresten din fordi han får mer tid med din familie enn det du selv får. Jeg forstår at det kanskje føles litt rart og vanskelig at du selv ikke får så mye tid med familien din, og at det kanskje fører til at du føler deg litt utenfor eller trist.

Jeg tenker at først og fremst så er det jo egentlig bare en fin ting at kjæresten din bruker mye tid med familien din. Det betyr jo bare at han virkelig bryr seg om deg og at han i tillegg setter pris på og trives sammen med familien din. For mange er det viktig og det gjør det også enklere at dere kan finne på ting i sammen alle sammen. Samtidig så skjønner jeg at du også kanskje vil ha litt tid alene sammen med familien, det er nok helt normalt.

Jeg tenker at du kanskje kan snakke med kjæresten din om noe av dette, og forklare han at du syntes det er vanskelig at du må være så mye på jobb når de er sammen. Selvom man ikke alltid finner en konkret løsning kan det bare være fint å snakke om ting som man tenker på. Jeg tenker også at det er helt greit å fortelle han at du noen ganger har behov for å bare være sammen med familien din alene. Dette er noe kjæresten din sikkert forstår når du får forklart han hvordan du føler det.

Når det kommer til dette å få tid så tenker jeg at det selvfølgelig er slik noen ganger at tiden ikke strekker helt til. Samtidig så vil man alltid klare å finne en løsning hvor man får satt av litt tid til det man vil også. Det virker som om du allerede har snakket litt med pappaen din om dette, hva med å prøve å snakke med han igjen, og å finne en løsning på hvordan du og han kanskje kan få til litt mer kvalitetstid i sammen. Man må ikke alltid legge store planer for å gjøre noe sammen, det kan bare være snakk om at du og familien din får noen timer sammen på kvelden hvor dere spiser middag etter jobb eller lignende. Prøv å tenk igjennom hvordan dere kan sette av litt tid.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie