Hopp til hovedinnholdet

hvor gammel må du være for å kunne ta brasiliansk voks?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Lurer på en del ting...
1. Når vi har styrke i gymmen føler jeg meg så dårlig.. Jeg vil bli bedre der.. Kan dere gi meg noe tips som jeg kan gjøre hjemme for å forbedre meg i styrke trening? Kan dere vær så snill, skrive opp et kjema fra man-fre ?
2. Hvor mange dager må du være borte fra skolen på et år for å bli holdt igjen det året.. jeg har vært borte 16 dager fordi jeg har gruet meg til skolen, og jeg er redd for at jeg skal bli holdt igjen.. Hjelp?
3. hvor gammel må du være for å kunne ta brasiliansk voks?
takk på forhånd.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.


1. Først noen prinsipper for styrketreningen som du kan følge:
  • Belastning: Fra ingen ytre belastning til 60% av 1 RM (1 RM betyr det du maksimalt klarer å løfte 1 repetisjon)


  • Antall økter: 2-3 per uke


  • Antall repetisjoner: 15 til svært mange


  • Antall serier: 2-5 per øvelse


  • Antall øvelser: 1 til svært mange


  • Pauser: 15 sekunder til 2-3 minutter mellom seriene


Slik trening kan for eksempel gjennomføres ved stasjonstrening eller sirkeltrening, hvor du har gjort et utvalg i øvelser og plassert de i en bestemt rekkefølge (gjerne en sirkel). På denne måten kan du legge inn øvelser for hele kroppen og trene de forskjellige øvelsene etter hverandre. Denne treningsformen blir ofte gjennomført med musikk. Du kan for eksempel dele inn treningen i 40 sekunders arbeidsperioder og 20 sekunders hvileperioder, og bruke hvileperioden til å skifte øvelse (stasjon) i sirkelen.

Det er altså nok å trene styrke 3 ganger i uka, så lenge du tar deg ut hver gang, altså blir ordentlig sliten i musklene. Tren hele kroppen hver økt. Mitt forslag er at du trener styrke mandag, onsdag og fredag. Vær ellers i variert fysisk aktivitet hver dag, slik at du får en god og helhetlig utvikling av muskler, skjellett og generell helse.

Tren som sagt hele kroppen per økt, og følg prinsippene over. Du finner mange gode øvelser for hele kroppen ved å klikke her.

Velg ut minimum 1 øvelse for hver muskelgruppe. Klikk deg frem i menyen på venstre side for å komme inn på ulike muskelgrupper.

2. Det finnes ingen regel som sier at man ikke får godkjent skolegangen hvis man har så eller så mange timer fravær. Imidlertid så vil det være vanskelig for lærerne å sette karakter på deg i fagene hvis du er mye borte. Om lærerne ikke har nok grunnlag til at de kan gi deg karakter, vil du ikke få fagene godkjent. Jeg synes at du skal ta en prat med helsesøster på skolen eller en lærer som du stoler på. Det er ikke noe godt å grue seg til å gå på skolen. Derfor er det lurt om du prater litt med noen om dette, slik at dere kanskje kan finne løsninger som gjør at du ikke gruer deg så mye, og dermed heller ikke får så mye fravær.


3. Jeg kjenner ikke til at det er noe aldersgrense på Braziliansk voksing. Jeg anbefaler deg å undersøke dette i en salong som utfører denne type hårfjerning.

Vennlig hilsen helsesøster, treningskonsulenten og UngInfo
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva gjør Konfliktrådet?