Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kommenterer folk at jeg er annerledes?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir ertet for at jeg bryr meg om verden vi lever i. For at jeg tar ansvar å sier i fra hvis noen kaster søppel på bakken. Snakker om hvor forferdelig de som produserer alle greiene våre har det. For at jeg hører på lydbok og sanger ingen har hørt om i steden for å se på Netflix. Jeg blir ertet for at jeg kjøper klærne mine på Fretex eller arver. Hvorfor er det sånn? Hvorfor skal alle følge strømmen hele tiden? Hvorfor skal de være noen duster, og hvordan kan jeg stå opp mot dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er tøft av deg å snakke åpent om og bry deg om disse temaene. Ikke slutt med det! Det finnes flere som bryr seg om dette, men du har kanskje havnet blant mennesker som kun ser deg som annerledes. Undersøk om det finnes organisasjoner eller liknende du kunne tenke deg å bli med i! 

Her kan du møte mennesker som mener det samme, og du vil føle deg tatt i mot :) 

Om kommentarene blir for mange og er sårende, ville jeg tatt det opp på skolen med en voksen person. Ta det på alvor og ikke la noen tråkke deg ned! Lykke til - linkene hjelper deg videre!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen