Hopp til hovedinnholdet

Får det konsekvenser hvis jeg stryker i et fag?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg får på vg1. Jeg lurer på noe. Hvis jeg får stryk kun i naturfag til sommeren. Men består alle de andre fagene. Vil jeg få noe konsekvenser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja det vil det.

Alle fag må være bestått til sommeren for at du skal ha rett til inntak på vg2, men det kan være mulig å få inntak på vg2 med stryk, hvis skolen vurderer at du generelt har faglig kapasitet til å klare det neste året. Du stiller imidlertid svakere når du skal konkurrere om plass.

Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, så snakk med rådgiver på skolen din for få klarhet i hva som kan skje i ditt tilfelle.

I avsluttende fag som naturfag, det vil si fag hvor du får standpunktkarakter, må du ta opp og bestå eksamen selv om du kommer inn på vg2 med stryk.

Det beste er selvsagt å klare å bestå alt før sommeren. Hvis du er redd for at du skal stryke i naturfag er det viktig at du får god veiledning i hva du kan gjøre for å bestå, og at du selv gjør en skikkelig arbeidsinnsats og jobber systematisk med dette. Snakk med faglæreren din. Husk at læreren din også vil at du skal klare å bestå.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag