Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at livet mitt er ødelagt. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det helt jævlig for tiden, eg har vært sammen med 4 stykker på ett halvt år, eg vet det mye, men eg var bare desperat men eg e ikke det no lengre. Men det e en fyr eg e betatt, men eg liker han ikke. Men så skrev eg til vennen min at eg ikke kunne skrive til han for da ville han tro at eg likte han og alt det der, men så sendte eg feil, eg sendte det til en klassehat og no e hele livet mit ødelagt. E det noe eg kan gjøre, hele skolen kommer til å få vite om det innen denne uken. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har mange tanker i hodet, og at du er usikker på hvordan du skal tenke rundt det hele. Akkurat nå tipper jeg du har vanskelig for å se noen ende på alt som har skjedd, men jeg kan love deg at det vil bli bedre. Det er ingen mennesker som går gjennom livet uten å gjøre noen feil. Når uhellet først er ute er det lett å tenke at hele livet raser, men det kan jeg med stor sikkerhet si at det ikke gjør. 

Det som har skjedd er at du har sendt en melding til en klassechat, om at du ikke kan prate mer med en gutt, i fare for at han skal tro det er noe mer mellom dere. Ja, det var synd at så mange måtte se det, men gjort er gjort - dette kommer til å gå helt fint. Du har egentlig ikke utlevert så mye informasjon andre kan bruke mot deg. Det som har skjedd er at du har fortalt hvordan du føler det. Det kan være skummelt, men ikke farlig. Alle har følelser, og selv om en gjerne vil holde de for seg selv, er det ikke så farlig at andre får vite om de.

Hvis jeg var i din situasjon ville jeg først og fremst prata med gutten det gjelder. Fortell hva du tenker om det hele, og hør hvordan det går med han. Dette er jo først og fremst en sak mellom dere, så det kan jo være fint at dere kan ordne opp.

Hvis du føler at tankene tar overhånd, syntes jeg du skal ta kontakt med helsesøster eller en annen person du stoler på. Det kan være fint å dele tankene med noen. Jeg legger ved flere nyttige artikler, og anbefaler deg å ta en titt.

Lykke til! 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag