Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg si om noen tar på rumpa mi uten lov?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente som blir godt likt på skolen har masse gutte venner og jente venner. Men plobleme er at guttene tar på rumpa mi hele tiden. På torsdag hadde vi Ball jeg danset med mange gutter. Nesten alle di jeg danset med tokk hånda si å la på rumpa mi og klemte 10 ganger sikkert. Jeg ville si slutt men jeg tursett ikke. Hva skal jeg si neste gang eller gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du er en ung jente som blir godt likt av guttene, og problemet ditt er at guttene tar en del på rumpa di. Dette synes du er ubehagelig, og du lurer på hva du skal si eller gjøre neste gang det skjer. 


Dette kan jeg godt forstå er ubehagelig, spesielt om du ikke vet hva du skal si eller gjøre. Jeg synes absolutt du burde si i fra om at du synes det er kjipt. Det er jo din kropp, og det at de tar på den uten samtykke kan oppleves som ukomfortabelt. Du kan si i fra på en tydelig måte, eller på en forsiktig måte. 

Du burde si i fra, fordi det kan hende de ikke vet at jenter kan oppfatte det som ukomfortabelt. Det kan godt hende ingen har sagt til dem at det er ugreit, og da er det lurt at du sier at du ikke synes det er så greit. Det kan hende de ikke vet hvordan de skal uttrykke at de liker deg på en bedre måte, og da er det veldig lurt at du sier i fra. 

Du kan lett si at du ikke liker så godt at de tar deg på rumpa eller ikke synes det er deilig, eller så kan du si at du virkelig ikke vil at de skal ta på deg uten lov. Å være litt forsiktig er nok lurt i starten. Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag