Hopp til hovedinnholdet

Finnes det regler mot å ha prøver i eksamenstida?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, hvis det er noen der ute som kunne være så snille å svar meg på en ting. Jeg lurer nemlig på om det er noe noensteder som sier noe om at det er lov å ha prøver så seint på skoleåret og i tillegg til at det er i eksamens-tida? Synes det er unødvendig av lærere å gi prøver med kort frist rett før skoleår når det er et gjennomgående fag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er stressende og frustrerende, og at det kan synes unødvendig av lærerne å gjøre dette på denne tida av året. Standpunktkarakterene skal nå være satt, så da er det svært rart å ha så mange vurderinger, spesielt i eksamenstida. Det finnes nok likevel ikke noe reglement mot dette, selv om lærerne selv burde vite at dette ikke er gunstig for elevene. Prøv likevel å snakke med rektor om det faktisk er slik at standpunktkarakterene ikke er satt, da disse tradisjonelt sett settes før eksamen gjennomføres. 

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp til eksamen - Se videoene

Eksamen (foto: ndla.no)

Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? NDLA har samlet eksamenstips som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Se flere videoer i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag