Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å få en dårlig tone med læreren

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! KRLE læreren min er BFF med en annen annen jente på trinnet... og jeg er litt «uvenn» med denne jenta uten å mene det. Hun utestenger seg selv og læreren ser ikke det. Læreren btch blikket meg.. det gikk fint mellom meg å læreren i starten.. og til samtale sa hun at jeg var ydmyk og kom med gode ideer.. helt til jenta ville snakke med læreren alene.. og nå føler jeg at min gode karakter i faget bil gå ned siden hun er en lærer som også vurderer karakteren med hva hun syntes selv. Der jeg vil gå på vidregående er det viktig å ha god karakter i det faget. Jeg vet ikke. Hva jeg skal gjøre og jeg er redd... kan du si hva jeg kan gjøre? For hvis jeg spør benekter hun alt... hjelp...

Besvart 12.10.2018 16:57
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Her må du først og fremst greie å se på læreren som en profesjonell. Det kan ikke stemme at læreren er "BFF" eller "bitchblikker", for dette er uprofesjonelt og upassende for en lærer-elev-relasjon. Lærerne har ikke lov til å forskjellsbehandle eller gi enkeltelever fordeler på bakgrunn av vennskap eller lignende, og dersom du mener at dette skjer her så må det tas opp med ledelsen på skolen. Jeg mener at det riktige å gjøre her er å snakke med læreren selv. Ta det opp på en saklig og voksen måte, og forklar at det at du har en "konflikt" med en annen elev, bør være irrelevant for vurderingen av deg og for din relasjon med denne læreren. Kan det tenkes at du mistolker eller overdriver disse signalene du får fra læreren, fordi dette er noe du selv er oppmerksom på? Tenk over dette, og vurder om du bør ta en samtale eller koble inn noen andre (f.eks. foreldre eller ledelse på skolen). Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag