Hopp til hovedinnholdet

Obligatoriske studietimer, kan skolen kreve at vi møter opp?

Jente 18 år
 

Spørsmål

På skolen vår har vi to obligatoriske studietimer i uken. I fjor "lånte" de disse timene fra andre fag men i år kommer de i tilleg til fagtimene. Kan de da krev at vi skal møte opp i disse timene, og føre fraver når vi er borte?

Besvart 20.10.2018 07:04
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Skolen har mulighet til å organisere skoledagen på ulike måter. Hvis disse timene er obligatoriske kan skolen føre fravær hvis dere ikke er der.
Det kan høres ut som, etter hva du sier, at skolen har valgt å organisere disse timene litt anderledes dette skoleåret enn det de gjorde i fjor.

Du/dere kan snakke med kontaktlæreren/avdelingsleder, hvis dere har konkrete spørsmål om timene og hvordan disse skal organiseres.

Dere er helldige som får to timer ekstra, dere kan bruke til fag. Det gir en mulighet il å bl.a. fordype seg og kunne jobbe ekstra med noen fag.

Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag