Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke meg inn med karakterer fra 8.klasse?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hallo hallo jeg har ADHD og klarer ikke konsentrere meg på skolen jeg hater å si dette men jeg er sinsykt smart men har ikke fått med meg noe de siste årene på grunn av diagnosen jeg pleide å ha femmere å firere i åttende så i niende hadde jeg treere og firere og nå i tiende hadde jeg ett snitt på 2.3 med bare enere, toere og noen oppgaver som ikke var blitt levert siden jeg ikke klarer lekser og en treer jeg har vært på BUP og har fått noen medesiner men jeg føler ikke de hjelper så mye er det mulig å søke med karakterene fra åttende? PS beklager hvis dette var/er vanskelig å lese siden jeg sliter med å skrive å spesielt med tegnsetting.

Besvart 24.03.2019 14:36
 

Svar
Hei, gutt 15. 

Så dumt at du føler at diagnosen har satt begrensinger for karakterene dine. Det er likevel fint å høre at du nå får hjelp. Du skriver selv at du føler medisinene ikke fungerer enda, jeg håper du får god nok oppfølging her. 

Dessverre er det karakterene fra 10.klasse som gjelder når du skal søke deg inn på vgs, og du kan nok ikke søke med karakterene fra 8.klasse. Det er heldigvis fortsatt en del igjen før standpunktkarakterene skal settes. Dersom du ikke er i dialog med kontaktlærer og faglærere enda, så håper jeg skolen tilrettelegger for at du får den hjelpen du behøver/har krav på resten av skoleåret. Ta opp dette med BUP også, så kan de hjelpe deg med dette. 

Jeg håper også du etter hvert får medisiner som fungerer godt for deg, slik at disse gjør at skolehverdagen blir enklere for deg. Jeg ønsker deg lykke til, og heier på deg. 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

André (15) om det å ha ADHD

André er en av de ca 30.000 barn og ungdom som har ADHD i Norge. ung.no har fått møte André. Hvordan er det egentlig å ha ADHD?

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Redd for å ikke komme inn på videregående

Gutt tenker (colourbox.com)

Hvor høyt karaktersnitt må du ha for å komme inn på studieønsket ditt? Og hvordan går du fram? Her finner du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag