Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spredd falske rykter, hva gjør jeg nå?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke helt hvor jeg skal sette dette spørsmålet så jeg satte det her. Jeg har på en måte skapt et falskt rykte. Jeg fortalte to av mine bestevenninner at jeg tror en i klassen si at han heter pål at han liker en jente i klassen min si at hun heter Mari. Men flere fikk vite det og vi begynte å prate med mari og mange andre og alle vet at jeg spurte og sa alt dette her. Tenk om pål for vite om det. Han kommer til å bli sur og alle kommer til å tro at jeg sprer rykter og jeg overtenker nok situasjonen, men jeg blir veldig lei meg når jeg tenker på dette fordi jeg er redd for at folk skal bli sure på meg. I tillegg fikk jeg høre av alle de som fikk vite det at det ikke er sant og at jeg bare tuller og nå i etter tid så tenker jeg at jeg burde bare ha holt det for meg selv. Kan dere gi meg tips til hva jeg skal gjøre. Kommer ikke til å klare å gå på skolen i morgen. Plis gi meg et bra svar.

Besvart 29.03.2019 18:59
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du stresser over dette. Samtidig er det viktig å huske på at alle mennesker gjør feil. Det blir lettere for andre å tilgi deg, dersom du først tilgir deg selv :)

Mitt beste råd er at du står for det du har gjort, og går bort til gutten og sier unnskyld. Du kan forklare at du angrer og at du burde holdt det for deg selv. I tillegg kan du spørre om det er noe du kan gjøre for at det skal bli bedre for han. Jeg er sikker på at det ikke blir så dramatisk som du kanskje har forestilt deg. Ungdomstiden er uansett fylt av mange forskjellige episoder. Man lærer og man feiler, sånn er livet!

Hvis det uansett skulle bli vanskelig å bære stresset og den dårlige samvittigheten, ta kontakt med en voksen! Lykke til. Artiklene under gir flere råd. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen